‘Succesvol oud worden’

2017-11-02 19:05:14

Na de eerste succesvolle avond van het derde seizoen met Commissaris van de Koning Wim van de Donk presenteert Cicero op maandag 13 november het boeiende verhaal van professor sociale gerontologie Ruud Kempen. Hij gaat in op de vraag ‘Succesvol oud worden: toeval of eigen regie?’.

Ruud Kempen is geboren in Ledeacker en komt op 13 november graag terug naar de regio om te vertellen over zijn vakgebied: sociale gerontologie (de wetenschap van het ouder worden). Kempen is sinds 2002 hoogleraar Sociale Gerontologie aan de Universiteit Maastricht. Sinds mei 2016 is hij voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Gerontologie (NVG). Hij behaalde in 1985 cum laude zijn doctoraal examen medische sociologie en promoveerde vervolgens in 1990 aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 2005 leidt hij in Maastricht het onderzoeksprogramma ‘Innovaties in de zorg voor ouderen’. Ruud Kempen gaat tijdens de Cicero-avond in op de sociale aspecten van het ouder worden en de zelfredzaamheid van ouderen, besteedt aandacht aan de demografische gegevens van het ouder worden en vertelt over omgaan met ziekte en beperkingen en over de eigen regie die ouderen hierin kunnen hebben.

Cicero Sint Anthonis nodigt iedereen van harte uit op maandag 13 november naar het inspirerende verhaal van Ruud Kempen te komen luisteren. De avond vindt plaats in MFC Oelbroeck aan de Breestraat 1d in Sint Anthonis. De avond begint om 20.00 uur en de toegang is gratis, dankzij de ondersteuning van diverse sponsoren. Geniet van een bijzonder, inspirerend verhaal en verbreed uw referentiekader. Daarna kan er onder het genot van een drankje gezellig worden nagepraat.

Bij Cicero staan wereldse zaken én gebeurtenissen in de eigen regio centraal. Cultuur, politiek, maatschappij, sport, wetenschap en human interest komen aan bod. Boeiende thema’s, spraakmakend gepresenteerd vanuit een verrassend perspectief. Gewone mensen, bijzondere verhalen!
Op de hoogte blijven van de avonden die Cicero organiseert? Bezoek dan de website van Cicero: www.cicerosintanthonis.nl. U kunt ons natuurlijk ook liken op Facebook: www.facebook.com/cicerosintanthonis.

TERUG NAAR HOMEPAGINA